06 травня 2021 р. 15:10

Аднан Ківан очолив рейтинг найбагатших одеситів

Аднан Ківан очолив рейтинг найбагатших одеситів

За даними "Forbes Україна", найбагатшим одеситом є бізнесмен сирійського походження Аднан Ківан. 
В загальному рейтингу заможних українців він займає 42 позицію. Ківан має 240 мільйонів доларів США і володіє компанією "Kadorr Group". Цікаво, що Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань зберігає інформацію про 22 юридичні особи, в назві яких є слово "Кадорр". Вони пов'язані з паном Ківаном, і значна кількість таких підприємств зареєстрована за однією адресою: місто Одеса, вулиця Успенська, будинок 39/1. Щоправда, є офіси в Києві і навіть в Лиманці Одеського району. 

Чотирма сходинками нижче у рейтингу зручно розташувався Борис Кауфман. Він на 20 млн дол. бідніший за Ківана, переймається нерухомістю й оптовою торгівлею і є одним з трьох (разом з двома британцями) кінцевих бенефіціарів ТОВ "Тедіс Україна". На 49 місці співвласник компанії "ТІС" (місто Южне) Андрій Ставніцер зі статками у 215 мільйонів. Його компаньйон Єгор Гребенніков має 200 млн і перебуває на 52-й позиції. Ста тридцятьма п'ятьма мільйонами доларів володіє ще один одесит - Юрій Родін, кінцевий бенефіціар ПАТ "АБ "ПІВДЕННИЙ", який займає 90-ту сходинку рейтингу "Forbes Україна". 

Нагадаємо, минулого року чотириста тисяч документів із реєстру юридичних осіб Багамських островів потрапили у публічний доступ. Серед власників офшорних фірм був і Аднан Ківан. 

 

Поділитися