31 травня 2021 р. 14:34

Адміністрація морських портів не поспішає прибирати уламки танкеру Delfi

Адміністрація морських портів не поспішає прибирати уламки танкеру Delfi

Департамент муніципальної безпеки Одеської міської ради звернувся до Адміністрації морських портів з проханням прибрати уламки танкеру Delfi з-під хвилелому пляжу "Дельфін".

Про це повідомив директор департаменту Віктор Кузнєцов. 

За його словами, уламків досить багато та вони великі тож силами муніципальних служб прибрати їх неможливо. До того ж за хвилеломом зона відповідальності муніципалітету завершується. Пляж до хвилелому муніципали почистили від уламків судна.

Наразі також муніципалітет завершує підготовку позову задля відшкодування збитків громаді від кораблетрощі. 

Раніше Господарський суд Одеської області задовольнив позов Держави Україна в особі Кабміну до компанії Mister Drake PC про визнання права власності на танкер-бункерувальник Delfi, наслідки аварії якого біля узбережжя Одеси компанія не зуміла своєчасно ліквідувати. 

Ще раніше Господарський суд Одеської області задовольнив позов Адміністрації морських портів України до компанії Mister Drake PC про стягнення 2 мільйонів 743,8 тисяч гривень. 

У лютому Господарський суд Одеської області призначив до розгляду по суті справу за позовом Адміністрації морських портів України до судновласника танкера Delfi.   

Раніше пресслужба Господарського суду Одеської області повідомила про початок розгляду справи за позовом Кабінету Міністрів України до компанії Mister Drake PC про визнання права власності на танкер-бункерувальник Delfi. 

У грудні 2020 року суд відновив провадження у справі до судновласника Delfi.

В листопаді мер Одеси Геннадій Труханов відзначив почесними міськими нагородами одеситів, які брали участь у ліквідації наслідків аварії танкеру Delfi.  

Судно Delfi, яке сіло на мілину поблизу одеського пляжу ще 22 листопада 2019 року, 10 вересня 2020 року нарешті вдалось транспортувати у напрямку міста Чорноморськ. 

Загальна сума збитків внаслідок витікання забруднюючих речовин з танкеру Delfi, що до 10 вересня знаходився на хвилеломі пляжу в Одесі, складає 16,3 тисячі доларів США, тобто близько 453 тисяч гривень. 

Танкер Delfi, що 293 дні пролежав на хвилеломі пляжу «Дельфін» в Одесі, вранці 10 вересня відбуксирували в порт Чорноморська.

Господарський суд Одеської області наклав арешт на майно компанії-судновласника Mister Drake PC - танкер Delfi, який знаходився на пляжі «Дельфін». 

В серпні Господарський суд Одеської області відмовив Адміністрації морських портів України в клопотанні про арешт танкеру Delfi та стягнення з судновласника 2 мільйони 355 тисяч гривень.

Компанія-судновласник танкеру Delfi звернулася до суду з клопотанням про заборону Адміністрації морських портів вчиняти будь-які дії з судном. 

Поділитися