04 березня 2020 р. 13:17

Звільненого після журналістського розслідування керівника Одеського СІЗО призначили в іншу область

Звільненого після журналістського розслідування керівника Одеського СІЗО призначили в іншу область

Південне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань Мін’юсту призначило колишнього начальника Одеського СІЗО Володимира Шевченка інспектором охорони у Кіровоградській області управління Державної кримінально-виконавчої служби.

Відповідний наказ про призначення оприлюднило «Слідство.Інфо».

Володимир Шевченко підтвердив журналістам, що на даний час працює у Кіровоградській області, проте від коментарів відмовився.

Раніше міністр юстиції Денис Малюська підписав розпорядження про звільнення з посади начальника «Одеського слідчого ізолятора» Володимира Шевченка.

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань розпочали досудове розслідування за фактами, оприлюдненими 16 жовтня 2019 року в матеріалах журналістського розслідування «Слідство.Інфо» - «Тюрма можливостей».

Зокрема, журналісти взяли інтерв'ю у одного з колишніх ув'язнених Одеського СІЗО, який розповів про те, як його спочатку безпідставно відправили у карцер установи, а потім вимагали дві тисячі доларів.

Тоді, за інформацією СБУ, попередня перевірка встановила, що тільки за 2018 рік на цю картку перерахував понад 2,3 мільйона гривень.

Поділитися