16 липня 2020 р. 22:12

Звільнених зі скандалом працівників Одеського СІЗО продовжують працевлаштовувати в пенітенціарній системі

Звільнених зі скандалом працівників Одеського СІЗО продовжують працевлаштовувати в пенітенціарній системі

Звільнений після виходу фільму-розслідування оперативник Одеського слідчого ізолятора Олександр Торзюк повернувся на роботу в тюремну систему і тепер він працює у воєнізованому формуванні Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Мін’юсту.

Про це «Слідство.Інфо» дізналося з відповіді на інформаційний запит.

«…Торзюка Олександра Сергійовича з 17 червня 2020 року призначено на посаду старшого інспектора штурмового взводу воєнізованого формування «Циклон» Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції», — йдеться у відповіді.

Нагадаємо, звільнений після виходу того ж фільму-розслідування працівник Одеського слідчого ізолятора Валентин Слабінський також перейшов на роботу у воєнізоване формування Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції.

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань розпочали досудове розслідування за фактами, оприлюдненими 16 жовтня 2019 року в матеріалах журналістського розслідування «Слідство.Інфо» - «Тюрма можливостей».

Зокрема, журналісти взяли інтерв'ю в одного з колишніх ув'язнених Одеського СІЗО, який розповів про те, як його спочатку безпідставно відправили у карцер установи, а потім вимагали дві тисячі доларів.

Тоді, за інформацією СБУ, попередня перевірка встановила, що тільки за 2018 рік на картку тюремникові надійшло понад 2,3 мільйона гривень.

Міністр юстиції Денис Малюська підписав розпорядження про звільнення з посади начальника «Одеського слідчого ізолятора» Володимира Шевченка.

В березні цього року Південне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань Мін’юсту призначило колишнього начальника Одеського СІЗО Володимира Шевченка інспектором охорони у Кіровоградській області управління Державної кримінально-виконавчої служби.

Пізніше стало відомо, що звільнений начальник бере участь у конкурсі на посаду начальника Одеського СІЗО. Однак в мін'юсті запевнили, що звільненого зі скандалом колишнього очільника Одеського слідчого ізолятора (СІЗО) Володимира Шевченка не будуть повторно призначати на цю посаду. 

У лютому також повідомили про звільнення з посад ще двох співробітників Одеського слідчого ізолятора крім начальника. 

Йшлося саме про заступника начальника Валентина Слабинського, а також про співробітника оперативного відділу Олександра Торзюка.

При цьому уточнювалося, що всі вони фігурували в журналістському розслідуванні видання «Слідство.Інфо» - «Тюрма можливостей».

Поділитися