15 вересня 2020 р. 11:27

Зсув ґрунту стався біля ще одного будівництва в Одесі

Зсув ґрунту стався біля ще одного будівництва в Одесі

Невеликий зсув ґрунту стався нещодавно на частині схилу в одеській Аркадії біля будівництва, яке веде ТОВ «Перлина», нещодавно зупиненого суддями.

Йдеться про будівництво у Траси здоров'я, на місці колишнього ресторану «Перлина», повідомляє Українська служба інформації

Забудовник планував звести тут чотири 12-поверхові будівлі з підземним паркінгом на 552 автомобіля. При цьому, будівництво велося під виглядом берегоукріплювальних робіт, а висотки забудовник намагався видати за об'єкти рекреації.

Нагадаємо, в червні цього року невеликий зсув ґрунту стався на 13-й станції Великого Фонтану між будівельним майданчиком «Гефеста» «Каліпсо» та новобудовою - житловим комплексом «Магніт». 

Йдеться про будівництво, щодо якого Одеський окружний адміністративний суд 12 травня розпочав провадження за позовом до департаменту архітектури та містобудування Одеської міської ради. Позивач вимагає визнати протиправними та скасувати містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки, що розташована за адресою: Одеса, 13-та станція Великого Фонтану (район пляжу «Курортний»).

Нагадаємо також, що група одеситів вийшла 30 листопада 2019 року на акцію протесту до прибережних схилів Великого Фонтану. Вони просили владу припинити забудову узбережжя і турбувалися про безпеку схилів, які вже почали руйнуватися через будівельні роботи. За думкою протестувальників, схили руйнують для будівництва чотирьох житлових комплексів: «Ля Мер», «Каліпсо», «Простір» і «Аура». 

27 листопада того ж року активісти повідомили, що ділянка схилу на території майбутнього будівництва на 13-й станції Великого Фонтану зсувалася двічі протягом двох тижнів.

Нагадаємо також, що П'ятий апеляційний адміністративний суд залишив в силі рішення окружного суду про заборону компанії «Інтергал-буд» будівельних робіт на схилах на 13-й станції Великого Фонтану. 

Поділитися