26 червня 2020 р. 12:10

Засідання у справі про вбивство Даші Лук'яненко відклали через неявку адвокатів обвинуваченого

Засідання у справі про вбивство Даші Лук'яненко відклали через неявку адвокатів обвинуваченого

Роздільнянський районний суд Одеської області відклав засідання у справі про жорстоке вбивство 11-річної мешканки Іванівки Дар'ї Лук'яненко, скоєне у 2019 році, через неявку адвоката обвинувачуваного Миколи Тарасова.

Про це повідомили у пресслужбі суду. 

«Розгляд кримінального провадження відкладено на підставі поданої письмової заяви захисника обвинувачуваного про те, що він зайнятий у судовому процесі в іншому суді», - сказано в повідомленні.

Раніше Роздільнянський районний суд продовжив арешт Миколі Тарасову, якого звинувачують у цьому злочині.

Нагадаємо, 21 квітня, колегія суддів у закритому засіданні розглянула клопотання прокурора про обрання запобіжного заходу обвинуваченому у цьому вбивстві та також подовжила терміт запобіжного заходу. 

Даша Лук'яненко зникла вдень 13 червня 2019 року у смт Іванівка, 19 червня її знайшли мертвою на території одного з домоволодінь того ж селища.

Підозрюваний у вбивстві - 22-річний місцевий мешканець Микола Тарасов, який, намагаючись уникнути підозри, разом з односельцями і волонтерами брав участь у пошуках дівчинки. Його затримали і повідомили про підозру.

21 червня дівчинку поховали, в Одеській області був оголошений траур.

У березні 2020 року Роздільнянський районний суд, який в даний час розглядає справу про вбивство 11-річної Дарини Лук'яненко, зобов'язав територіальне відділення ГБР в Миколаєві перевірити дії поліцейських, які заарештували можливого вбивцю дівчинки - Миколи Тарасова. Він їх звинувачує в тиску і погрозах.

Нагадаємо, раніше адвокат обвинуваченого у вбивстві 11-річної Даші Лук'яненко з смт Іванівка відмовився від нього.

У грудні минулого року, обвинувачений у вбивстві 11-річної Даші Лук'яненко заявив, що не скоював цього злочину, а зізнатися в ньому його побоями змусили поліцейські.

Поділитися