14 червня 2020 р. 19:05

За скасоване пробне ЗНО українцям обіцяють повернути кошти

За скасоване пробне ЗНО українцям обіцяють повернути кошти

Учасникам пробного ЗНО, яке планувалося провести 15 і 17 червня, будуть повернуті кошти через неможливість проведення пробного Зовнішнього незалежного оцінювання у закладах освіти.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства освіти та науки України.

Міносвіти спільно з Міністерством фінансів готують порядок повернення коштів учасникам пробного ЗНО через зміну формату проведення. Зареєстровані учасники зможуть скласти пробне тестування не в закладах освіти, а вдома. Інструкція, як скласти тести та  отримати свій результат пробного ЗНО, розміщена на сайті  Українського центру оцінювання якості освіти, повідомляють в МОН.

Також у пресслужбі зазначили, що пробне зовнішнє незалежне оцінювання є добровільною та платною послугою для учасників. Вартість одного тестування складає від 138 до 150 гривень залежно від регіону. 

Детальну інформацію щодо повернення коштів учасникам пробного ЗНО обіцяють розмістити розміщена на сайтах МОН та Українського центру оцінювання якості освіти після офіційного погодження.

Нагадаємо, через збільшення кількості інфікованих коронавірусом цьогоріч скасували проведення пробного ЗНО, учасники можуть пройти тестування не виходячи з дому. Раніше повідомлялося, що на Одещині сформували 107 пунктів для проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Також нагадаємо, що за минулу добу на Одещині кількість хворих на COVID-19 збільшилася до 1103.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися