13 травня 2020 р. 10:29

За будівництвом в Одесі будуть наглядати з Миколаєва

За будівництвом в Одесі будуть наглядати з Миколаєва

Кабінет міністрів України опублікував план створення міжрегіональних територіальних органів Державної інспекції містобудування України (ДІМ).

Про це заявив на своїй сторінці у Facebook начальник управління Державно-будівельного контролю Одеської міськради Олександр Авддєєв.

Згідно з цим планом, центр підрозділу, що буде контролювати будівництво в Одеській, Миколаївській, Херсонській області та Автономній Республіці Крим, розміститься в Миколаїві. 

Такі плани Кабміну обурили Олександра Авдєєва, який зазначив, що обсяги будівництва в Одесі в чотири рази перевищують цей показник в Миколаєві. 

«Цікаво, що центром служби обрали не Одесу, яка є третьою за обсягами будівництва в країні, а Миколаїв. Тобто, кожна десята будівля в країні будується в Одеській, а в Миколаївській області цей показник у чотири рази нижчий. Це дуже цікаве питання, адже саме цей орган замість Держархінспекції буде здійснювати нагляд та контроль у будівництві», - написав він.

Нагадаємо, Олександр Авдєєв неодноразово критикував політику центральної влади щодо реформування Державної архітектурно-будівельної інспекції. На його думку, реформа Кабінету міністрів «Держава у смартфоні» може призвести до активізації рейдерів та самовільних забудовників в Одесі.  

Поділитися