29 травня 2020 р. 12:59

За безкоштовну стрижку під час карантину перукаря з Одеси оштрафували на 17 тисяч

За безкоштовну стрижку під час карантину перукаря з Одеси оштрафували на 17 тисяч

Приморський районний суд на 17 тисяч гривень оштрафував одесита, який стриг клієнта у перукарні.

Про це йдеться у постанові, опублікованій в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Перукар у суді свою вину не визнав та заявив, що він не надавав побутові послуги, та стрижку робив чоловіку, як моделі, безоплатно. Проте, зазначили у суді, коли правопорушник стриг клієнта, діяла заборона на роботу суб`єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, у тому числі закладів побутового обслуговування населення. Провина чоловіка була підтверджена адмінпротоколом та відеозаписом.

Окрім штрафу у 17 тис. гривень перукар має ще сплатити на користь держави судовий збір у розмірі 420,4 гривень.

Нагадаємо, станом на початок травня одеські суди оштрафували 11 порушників правил карантину загалом на 187 тисяч гривень, при цьому ще десятьох жителів області, які порушили встановлені правила, судді вирішили не залучати до відповідальності.  

Нещодавно штрафи у 17 тисяч гривень призначили чоловіку, який був без маски у підпільному гральному закладі; чоловіку, який на вулиці був без паспорта; та власника будівельного магазину в Арцизі, який працював під час карантину.

Варто зазначити, що, згідно з постановою Кабміна, забороняється перебувати у громадських місцях без масок та документів.

Також нагадаємо, що Верховна Рада 17 березня ухвалила два закони, пов'язані із пандемією COVID-19. Перший про запобігання поширення випадків вірусу. Другий про підтримку платників податків у період епідемії. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні читайте у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися