23 серпня 2020 р. 18:13

Випробуваний в Одеській області ракетний комплекс взяли на озброєння

Випробуваний в Одеській області ракетний комплекс взяли на озброєння

Міністр оборони Андрій Таран підписав наказ про взяття на озброєння берегового ракетного комплекса 360МЦ «Нептун», неодноразово випробуваного в Одеській області. 

Про це повідомили у пресслужбі міністерства. 

Документом визначено основні тактико-технічні характеристики берегового ракетного комплексу 360МЦ, технічні умови та загальні вимоги до комплексу.

РК-360 МЦ - комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельної ракетою, який призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів і транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів , берегових радіо-контрастних цілей, в простих і складних метеорологічних умовах в будь-який час доби і року, при активному вогневому і заради-електронному протидії супротивника.

Нагадаємо, випробування цих комплексів проходили в Одеській області минулого року. У вересні, липні, червні. З 29 по 31 серпня того ж року Росія морським приписом 352/19 перекрила прилеглий до закритого повітряного простору район в море також через випробовування цих ракет. 

Поділитися