09 грудня 2020 р. 13:25

Виконуючим обов'язки ректора університету Мечникова призначили професора-біолога

Виконуючим обов'язки ректора університету Мечникова призначили професора-біолога

Виконуючим обов'язки ректора ОНУ ім. Мечникова з 8 грудня призначено професора Володимира Іваницю - проректора університету з наукової роботи.

Про це повідомили у пресслужбі вишу.

Володимир Іваниця — доктор біологічних наук; професор; проректор з наукової роботи Одеського національного університету імені І.І.Мечникова; член-кореспондент НАН України, Заслужений діяч науки і техніки України, Лауреат премії імені Д.К. Заболотного НАН України, керівник наукової школи «Морська мікробіологія і біотехнологія»; створив в університеті Біотехнологічний науково-навчальний центр, колекцію морських та практично корисних мікроорганізмів, яка є філією Національної колекції мікроорганізмів і отримала статус Національного надбання, організував підготовку фахівців за напрямом «Біотехнологія та біоінженерія» за магістерськими програмами «Молекулярна та клітинна біотехнологія» та «Мікробіологія і вірусологія»; організував щорічну Міжнародну літню школу «Сучасні проблеми біології, біотехнології та біомедицини» для молодих учених України.

Нагадаємо, раніше Міністерство освіти і науки України спробувало призначити тимчасово виконуючого ректора Одеського національного університету імені Іллі Ілліча Мечникова, однак зіткнулося з протистоянням як профспілки вишу, так і громадськості.

Справа в тому, що на цю посаду планували призначити депутатку міської ради, яка до того ж є однією з кандидатів на посаду ректора. 

Депутати Одеської міської ради підтримали кандидатуру колишнього ректора Одеського національного університету ім. Мечникова Ігоря Коваля, обраного від партії «Слуга народу» на посаду секретаря міської ради.

Поділитися