28 січня 2020 р. 16:15

Викладачці та рятувальнику, які загинули в пожежі на Троїцькій, присвоїли звання героїв України

Викладачці та рятувальнику, які загинули в пожежі на Троїцькій, присвоїли звання героїв України

Викладачка вищої математики та інформаційних дисциплін Ганна Бортюк і рятувальник Сергій Шатохін, які загинули під час пожежі в Одеському коледжі, посмертно удостоєні звання Героїв України.

Відповідний указ президента України Володимира Зеленського опублікував Офіс президента України.

43-річний рятувальник Сергій Шатохін по драбині піднімався на третій поверх будинку, що горів. У цей момент з вікна, рятуючись від вогню, вистрибнула студентка, яка збила його зі сходів, і вони обидва впали вниз, проломивши дах прибудови.

Стан пожежного медики оцінили як вкрай важкий. Шатохін отримав великий забій мозку практично з усіх боків. Він був підключений до апарату штучної вентиляції легенів і не виходив з коми.

Ввечері 7 грудня Сергій помер в лікарні. У нього залишилися дружина і троє дітей.

Поховали Сергія Шатохіна 10 грудень в рідному селі Градениці Біляївського району.

43-річна Ганна Бортюк  була викладачем вищої математики та інформатики. За словами свідків, вона до останнього виводила студентів з палаючої будівлі.  Бортюк виводила студентів на вулицю, потім поверталася в палаюче приміщення і знову допомагала дітям.

Вчергове повернувшись за учнями, вона не змогла вибратися з будівлі. 

Тіло педагога рятувальники виявили в районі другого поверху будівлі. У Анни Леонідівни залишилися дорослі син і дочка, а також літні батьки. Її поховали в Одесі.

Вогонь в Одеському коледжі спалахнув 4 грудня, та охопив майже чотири тисячі квадратних метрів. Останні тіла загиблих в результаті пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу витягли з-під завалів на місці трагедії о 6:45 12 грудня 2019 року і, таким чином, кількість жертв трагедії сягнула 16 людей.

Поділитися