05 вересня 2020 р. 19:29

Військово-морські сили України отримали новий броньований катер

Військово-морські сили України отримали новий броньований катер

5 вересня в Одесі  на території Практичної гавані відбулося урочисте прийняття до складу Військово-Морських Сил ЗС України малого броньованого артилерійського катеру "Костопіль". Про це повідомляє пресслужба ВМС України.

 Це сьомий за рахунком броньований катер, який нестиме службу в складі національних ВМС. Свою назву катер отримав на честь морського піхотинця - матроса Олексія Кондратюка, який народився і виріс у місті Костопіль та загинув у 2017 році, боронячи суверенітет та незалежність України у боях з російськими загарбниками під Маріуполем.

Нагадаємо, український рейдовий буксир «Яни Капу» після повернення з російського полону і тривалого ремонту в військово-морській базі Очакова повернувся до Одеси.

Нагадаємо, Міністр оборони України Андрій Таран разом з головнокомандувачем збройних сид України генерал-полковником Русланом Хомчаком проінспектували стан будівництва об’єктів інфраструктури під штаб Військово-морських сил, який дислокується в Одесі.

Нагадаємо, в грудні 2019 року ряд ЗМІ повідомили про конфлікт, через який командування ВМС змушене було переселитися в намети. При цьому журналісти відзначали, що будівля для морського командування готове лише на 60%.

Поділитися