23 жовтня 2020 р. 12:37

Військова прокуратура судиться з одеситкою та мерією за землю Міноборони

Військова прокуратура судиться з одеситкою та мерією за землю Міноборони

Київський районний суд Одеси порушив провадження у справі за позовом військового прокурора Одеського гарнізону в інтересах держави в особі Міноборони України та КЕВ Одеси до громадянки і Департаменту міського господарства Одеської міської ради.  

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону. 

У позові ставиться питання про витребування нерухомого майна військового містечка №210 на користь Міноборони України, зокрема, визнання права власності на майновий комплекс загальною площею 13,4 тис. кв. м, що розташований на вул. Світанку, 47 м. Одеси.
Орієнтовна вартість земельної ділянки, на якій розташована вказана нерухомість, перевищує 80 млн гривень.

Нагадаємо, що наприкінці вересня 2020 року, за клопотанням Військової прокуратури Одеського гарнізону суд зупинив аукціон та заборонив відчуження вказаного майна військового містечка. А отже, не допущено реалізацію схеми незаконного відчуження нерухомого військового майна та попереджено подальшу втрату земельної ділянки.

Раніше фонди, які належать Міністерству оборони України, незаконно зареєстрували та виставили на продаж як арештоване майно.

Також Військова прокуратура Південного регіону України підозрює у можливих зловживаннях представників Міністерства оборони України під час будівництва житла для військовослужбовців.

Військова прокуратура Одеського гарнізону Південного регіону України також у серпні поточного року здійснила вступ у справу за позовом приватної будівельної компанії до Південного управління капітального будівництва Міністерства оборони України, як замовника будівництва, про зобов`язання виконати умови договору щодо організації роботи з прийняття до експлуатації багатоквартирного житлового комплексу з підземним паркінгом та адміністративною будівлею на Італійському бульварі в Одесі.

Нагадаємо також, що суд поновив право власності територіальної громади на земельну ділянку вартістю майже 3,5 мільйони гривень та площею 2 тисячі 220 квадратних метрів по вулиці Виїзній у Малиновському районі міста.

Поділитися