27 квітня 2020 р. 20:24

Верховний суд підтвердив правомірність рішення щодо анулювання ліцензії одеського телеканалу

Верховний суд підтвердив правомірність рішення щодо анулювання ліцензії одеського телеканалу

Верховний суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду розглянув скаргу ТОВ «Телерадіокомпанія «Реноме плюс» (кабельний телеканал «Реноме») Одеси, на рішення Апеляційного суду у справі за позовом Національної ради про анулювання ліцензії цієї компанії і залишив рішення суду попередньої інстанції без змін.

Про це повідомили у пресслужбі Нацради.

Підставою звернення регулятора до суду про анулювання ліцензії ТОВ «Телерадіокомпанія «Реноме плюс» стало несвоєчасне подання мовником заяви про переоформлення своєї ліцензії після того, як виникли обставини для внесення відповідних змін до ліцензії. Відповідне рішення було ухвалене Національною радою 2 листопада 2017 року.

Рішення суду першої інстанції Національна рада оскаржувала в Апеляційному суді, який задовольнив позовні вимоги Національної ради, скасувавши попереднє рішення суду. Апеляційний суд дійшов висновку, що інформація про власника, керівника телерадіокомпанії міститься в додатку до ліцензії і становить її умови, тож телерадіокомпанія була зобов’язана подати заяву про переоформлення ліцензії у зв’язку зі зміною організаційно-правового статусу та умов діяльності.

Це рішення було оскаржено ТОВ «Телерадіокомпанія «Реноме плюс» у Касаційному суді. Верховний суд, проаналізувавши норми статей Закону України «Про телебачення і радіомовлення» у старішій і новій редакціях, відмовив телерадіокомпанії у задоволенні касаційної скарги і погодився з висновками суду апеляційної інстанції про наявність підстав для задоволення позову Національної ради.

Постанова Верховного суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду була ухвалена 31 березня 2020 року. Вона набирає законної сили з дати її прийняття, є остаточною і оскарженню не підлягає.

Згідно з єдиним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, засновником ТОВ «Телерадіокомпанія «Реноме плюс» є Антоніна Білокобилко, членкіня правління Українського фінансово-кредитного альянсу, а директором - Ольга Азарова - дружина  засновника кредитної спілки Андрія Азарова засновника групи компаній «AZAROV GROUP», в яку входить медіахолдинг «100%».

Також Антоніна Білокобилко та Ольга Азарова є керівницями Міжнародної освітньої мережі MINIBOSS BUSINESS SCHOOL. Білокобілко - директорка цієї мережі, а Азарова - засновниця та наукова керівниця. 

У 2018 році видання УСІ повідомило що родина Азарових відкрила приватну бізнес-школу для дітей у Москві, тобто на території країни-агресора.

ІНФОГРАФІКА: youcontrol.

Поділитися