31 серпня 2020 р. 14:21

Верховний суд остаточно поновив на посаді голову Тузлівської громади

Верховний суд остаточно поновив на посаді голову Тузлівської громади

Верховний Суд України визнав протиправним та незаконним рішення депутатів Тузлівської сільської ради щодо звільнення сільської голови Лариси Корнован-Мойсєєнко.

Про це повідомили на сторінці Тузлівської ОТГ у Facebook.

"Та сама крапка, про яку говорив адвокат-марнотрат Дарієнко на одному зі сходів громадян. Нагадаємо, адвокат (якого привів до громади член виконкому Сергій  Панченко) красномовно запевняв всю громаду, що тільки суд може поставити крапку в прецеденті між депутатським корпусом та сільським головою, який розпочався восени 2018 року", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в липні 2019 року Одеський апеляційний адміністративний суд задовольнив скаргу сільської голови Лариси Корнован-Моїсеєнко і скасував рішення Одеського окружного адміністративного суду від 10 квітня 2019 року.. Також обидва рішення сесії Тузловському сільської ради від 4 жовтня 2018 року визнані протиправними і скасовані.

Конфлікт між депутатами та секретарем Тузлівської сільської ради Татарбунарського району - з одного боку - і сільським головою - з іншого боку - виник восени 2018 року, коли рішенням сесії сільської голову відсторонили від роботи. Після цього почалися судові розгляди, акції протестів місцевих жителів, а сільрадою керував його секретар.

Поділитися