03 березня 2020 р. 11:12

«Велике будівництво»: в Одеській області розпочали ремонтувати дороги у п'яти районах

«Велике будівництво»: в Одеській області розпочали ремонтувати дороги у п'яти районах

Ремонт доріг в рамках проєкту «Велике будівництво» розпочався Одеській області з Арцизького, Ізмаїльського, Лиманського, Любашівського й Татарбунарського районів.

Про це повідомив керівник Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций.

Наразі робота ведеться на ділянках трас:

О161320 Р-55 — Доброслав — обхід м. Одеса. Загальна протяжність — 15,39 км. Роботи розпочалися 2 березня. Грейдер приступив до влаштування узбіччя та кюветів.

О160202 Арциз — Виноградівка — Спаське. Загальна протяжність — 15,48 км. Наразі на дорозі працює грейдер: розширюється дорожнє полотно, ріжуться завищенні узбіччя, влаштовуються кювети.

О162405 Білолісся — Приморське — Расєйка. Загальна протяжність — 11,1 км. Облаштовуються з’їзди й узбіччя.

О162132 Саврань — Бакша — Заплази — Любашівка — М-05. Загальна протяжність — 10,16 км. Наразі дорожники облаштовують узбіччя, примикання для з’їздів та заїздів, встановлюють знаки, організовують розмітку на ділянках, які були відремонтовані минулого року.

Крім того проводиться капітальний ремонт дороги та тротуару по вулиці Кутузова у місті Ізмаїл. За проєктом, планується зробити ділянку від вулиці Героїв Сталінграду до Кутузовського парку.

«Також Кабінет міністрів затвердив порядок використання коштів на будівництво та реконструкцію траси на ділянці Одеса — Миколаїв — Херсон. Готові об'єкти зможемо презентувати вже цього року. Всі бригади наразі працюють швидко та якісно», — зазначив керівник Одеської ОДА Максим Куций.

Раніше виконуючий обов'язки голови Одеської обласної державної адміністрації В'ячеслав Овечкін затвердив перелік об'єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2020 році

Одеська область отримала 927 мільйонів гривень державної субвенції на ремонт доріг місцевого значення.

 

Поділитися