25 травня 2020 р. 15:28

В Овідіополі обговорили ДПТ через будівництво злітно-посадкової смуги одеського аеропорту

В Овідіополі обговорили ДПТ через будівництво злітно-посадкової смуги одеського аеропорту

Овідіопольська района державна адміністрація заявила про проведення громадські слухання у формі презентації проєкту містобудівної документації детального плану території (ДПТ) для будівництва нової злітно-посадкової смуги Міжнародного аеропорту "Одеса". 

Як повідомили у пресслужбі РДА, слухання у формі презентації проєкту містобудівної документації детального плану території для будівництва нової злітно-посадкової смуги, яка розташована за адресою: Одеська область, Овідіопольський район, Таїровська селищна рада, відбулися у четвер, 21 травня.

"На території нашого району буде розміщено комплекс радіонавігаційоного обладнання, через що межі аеропорту будуть виходити на територію Овідіопольського району. Тому при проектуванні нової ЗПС виникла необхідність розширення меж та викуп земельних ділянок, а також розробки містобудівної документації", - йдеться у повідомленні Овідіопольської РДА.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури виділило ще 600 мільйонів гривень на завершення будівництва злітно-посадкової смуги Міжнародного аеропорту "Одеса", і протягом місяця ці гроші перерахують підряднику.

Міністерство інфраструктури затвердило виділення 1 мільярда 100 мільйонів гривень в 2019 році на реконструкцію аеродромного комплексу комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Одеса"", в тому числі, на будівництво нової злітно-посадкової смуги і комплексу руліжних доріжок.

Компанія «Автомагістраль-Південь» на початок квітня 2019 року відзвітувала про те, що побудувала 1 тис. 450 метрів із запланованих 2 тис. 800 метрів злітно-посадкової смуги Одеського аеропорту.

Нагадаємо також, 29 квітня Кабінет міністрів ухвалив рішення про виділення 634 мільйонів гривень на фінансування добудови злітної смуги міжнародного аеропорту в Одесі. Обсяг недофінансування цього проєкту в попередні роки склав саме ці 634,5 млн грн, з них у 2018 році - 488 млн грн, у 2019 році - 146,5 млн грн.

Поділитися