03 лютого 2020 р. 08:35

В одному з готелів Одеси відмовляються заселяти туристів із Китаю

В одному з готелів Одеси відмовляються заселяти туристів із Китаю

Одеський п'ятизірковий готель «Каліфорнія», що на вул. Єврейській, розмістив на стійці реєстрації оголошення, у якому йдеться про заборону зупинятися в апартаментах гостям з Китаю.

"Приносимо свої вибачення, але проживання в готелі гостям з Китаю заборонене", - йдеться у тексті оголошення російською та англійською мовами.

Як пояснила Odessa.online адміністратор готелю, такі запобіжні заходи введені через спалах коронавірусу у Китаї.

 «Ми дивимося паспортні дані. Якщо клієнт прибув з Китаю, то ми змушені йому відмовити у поселенні через коронавірус. Ми турбуємося про здоров'я наших постояльців», - зазначила адміністратор.

Варто зазначити, що дії адміністрації готелю мають ознаки дискримінації за національним принципом. В українському законодавстві предбачене покарання за порушення рівноправ'я громадян у залежності від їхньої расової, національної належності або відношенню до релігії (ст. 161 Кримінального кодексу України).

Додамо, що станом на ранок 3 лютого у Китаї від короновірсусу 2019-nCoV померла 361 людина, за межами цієї країни зафіксована одна смерть - на Філіпінах помер чоловік, який до цього був у китайському Ухані. Загалом у різних країнах світу зараз нараховується понад 17 тисяч інфікованих. Офіційно підтверджених випадків захворювання в Україні немає. 

Нагадаємо, минулого понеділка, 27 січня, міський голова Одеси Геннадій Труханов дав доручення розробити план заходів для уникнення поширення короновірусу у місті. 

Варто зазначити, що діагностику коронавірусу для українців проводять у Лондоні, тому у разі підозри захворювання у кого-небудь з жителів Одеської області доведеться чекати підтвердження від двох до трьох тижнів.

Поділитися