04 серпня 2020 р. 20:29

В одеському ресторані отруїлися відвідувачі: перевіряючі знайшли 35 кілограмів підозрілих продуктів

В одеському ресторані отруїлися відвідувачі: перевіряючі знайшли 35 кілограмів підозрілих продуктів

Двох відвідувачів одного з ресторанів Одеси госпіталізували 31 липня до Міської клінічної інфекційної лікарні з попереднім діагнозом "гострий гастроентероколіт".

Як повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Одеській області вони пов’язували своє захворювання із вживанням морепродуктів - мідій та креветок 29 липня.

Станом на 16:00 3 серпня КУ «Міська клінічна інфекційна лікарня» було вже госпіталізовано шістьох хворих, з них одна дитина віком до 17 років.

Фахівці Головного управління провели позапланову перевірку ресторану, виявили численні порушення законодавства про харчові продукти та дійшли висновку, що порушення створюють реальну загрозу життю та здоров’ю населення Одеси.

Під час інспектування виявлено більше 10 кг замороженого курячого м’яса, 16 кг свинини, майже 1,5 кг баранини, 6 кг замороженого лосося, 5 кг охолоджених мідій, 90 шт курячих яєць без відповідного маркування та необхідної інформації для споживачів щодо дати виробництва та терміну зберігання. До того ж,  інспектори Головного управління виявили, що ці харчові продукти зберігалися на складі без будь-якого контролю режиму температури і вологи, що могло призвести до розмноження патогенних мікроорганізмів і формування токсинів.

Обладнання та інвентар не підтримувалися в чистому та робочому стані: холодильна камера була брудною, виробничі приміщення захаращені сторонніми речами, стелажі для чистого посуду виготовлені з матеріалів, що не придатні до миття матеріалів, а саме з деревини.  

Нагадаємо, в грудні минулого року прокурори Одеської місцевої прокуратури №4 (Суворовський район) передали до суду обвинувальний акт стосовно завідувачки виробництвом загальноосвітньої школи, причетної до порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням. 

Тоді в школі отруїлися 53 дитини і батьки звернулися в поліцію з проханням перевірити навчальний заклад. В результаті перевірки Департамент освіти і науки Одеської міської ради розірвав договір з підприємницею Ольгою Кишинівської, яка займалася організацією харчування в школі.

Поділитися