29 вересня 2020 р. 14:27

В Одеській області закрили КПП для вантажівок та автобусів через ремонт дороги

В Одеській області закрили КПП для вантажівок та автобусів через ремонт дороги

У пункті пропуску «Маяки-Удобне-Паланка» тимчасово обмежено рух транспортних засобів через проведення ремонтних робіт автодорожнього покриття на 14-тикілометровій ділянці автошляху «Одеса – Кишинів» (поблизу населеного пункту Паланка, Республіка Молдова).

Про це повідомили у пресслужбі Одеської митниці.

За інформацією, наданою молдовською стороною, роботи будуть проводитися до 00:00 годин 31 жовтня.

У цей період не будуть пускати через контрольно-пропускний пункт вантажівки загальною вагою понад шість тонн та автобусів місткістю понад 21 місце (разом з водієм).

На час проведення робіт Прикордонна поліція Міністерства внутрішніх справ Республіки Молдова, яка є державним органом, відповідальним за встановлення та дотримання режиму у СУПП «Паланка», здійснюватиме спрямування транспортних потоків до найближчого пункту пропуску через державний кордон - «Старокозаче – Тудора».

Після завершення дорожньо-ремонтних робіт функціонування пункту пропуску «Маяки-Удобне-Паланка» буде відновлено у звичайному режимі з урахуванням чинних обмежень, введених урядами обох країн через пандемію коронавірусної інфекції COVID – 19. 

Нагадаємо, в квітні Кабінет міністрів України вніс зміни до свого розпорядження «Про тимчасове закриття деяких пунктів пропуску через державний кордон та пунктів контролю і припинення в них пішохідного сполучення». 

Правоохоронці разом із прикордонниками 29 березня, затримали мешканця Роздільнянського району, який підозрюється у незаконному переправленні осіб через державний кордон України. 

Нагадаємо також, що правова радниця Громадського центру правосуддя в місті Татарбунари Одеської області, адвокатка та кримчанка Юлія Лісова 19 березня подала позов щодо скасування рішення Кабінету Міністрів України про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в’їзду та виїзду на тимчасово окуповану територію Криму у зв’язку з поширенням коронавірусу. 

Поділитися