02 лютого 2020 р. 09:14

В Одеській області за січень закрито 46 нелегальних заправок

В Одеській області за січень закрито 46 нелегальних заправок

В Одеській області з початку року перевірено 215 АЗС та припинили діяльність 46 нелегальних АЗС.

Про це повідомив заступник керівника ОДА В’ячеслав Овечкін на робочій нараді за участі представників профільних департаментів, прокуратури, Державної податкової служби та ДСНС в Одеській області.

Вилучено 218,5 тонн пального на суму 5,5 млн грн та обладнання вартістю 5,2 млн грн.

«Мобільними групами з початку року було перевірено 215 АЗС. Наразі тенденція позитивна — більша частина нелегальних станцій припиняє свою діяльність самостійно. Для підвищення статистики необхідно сформувати чіткий перелік проблемних АЗС в регіоні із підтвердженим фотозвітом. Треба зрозуміти, які автозаправні станції є перевіреними та здійснюють свою діяльність законно. А які з них є нелегальними чи по ним відкрито кримінальне провадження», — зазначив В’ячеслав Овечкін.

На даний момент за результатами перевірок незаконної діяльності АЗС — в Україні за місяць ціна на пальне знизилась в середньому на дві гривні. Щоденні витрати автомобілістів зменшились на 16,5 млн грн.

Як наслідок, офіційні продажі пального збільшились на 6%.

Окрім якості палива та дозвільних документів, перевіряється пожежна безпека, організація дорожнього руху та працевлаштування робітників. Інспектори щоденно звітують про хід перевірок Одеській ОДА.

Раніше Служба безпеки України відзвітувала про блокування діяльності понад 400 нелегальних автозаправок по всій території країни і 25 з них в Одеській області.

 Наприкінці минулого року прем'єр-міністр України Олексій Гончарук доручив Державній фіскальної службі разом з правоохоронними та іншими контролюючими органами до 9 січня 2020 року вирішити проблему з неліцензованими автозаправними станціями в країні.

Поділитися