09 вересня 2020 р. 15:25

В Одеській області розкидують з літаків вакцину проти сказу

В Одеській області розкидують з літаків вакцину проти сказу

Пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин проти сказу розпочалась на території Одеської області, починаючи з вересня.

Як повідомили у пресслужбі Одеської обласної адміністрації, розповсюдження приманок з вакциною здійснюється шляхом розкидання з літаків над лісовими, мисливськими та польовими угіддями регіону.

Обробляється весь ареал, крім населених пунктів і водоймищ, а також за винятком територій, які підпадають під заборону польотів літаків. Дані заходи забезпечать створення стійкого імунітету у диких тварин та знизять розповсюдження хвороби.

Приманка безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром від трьох до п'яти сантиметрів із запахом м’ясокісткового борошна. Усередині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу.

Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області закликає всіх жителів області у разі виявлення приманок не брати їх руками і не переносити з місць розкидання. 

Сказ - дуже небезпечне вірусне захворювання усіх теплокровних тварин і людини. Хвороба характеризується гострим перебігом, важким ураженням центральної нервової системи. За відсутності вчасного лікування закінчується летально.

Нагадаємо, в лютому випадок сказу в шакала зафіксували співробітники Державної служби з питання безпеки харчових продуктів і захисту прав споживачів в Татарбунарському районі Одеської області.

Нагадаємо також, що в липні минулого року Державна служба з питання безпеки харчових продуктів і захисту прав споживачів повідомила, що зафіксувала 13 випадків сказу домашніх тварин в Одеській області з початку 2019 року.

Поділитися