25 червня 2020 р. 19:22

Маски та скринінг: в Одеській області карантинне ЗНО стартувало в усіх районах

Маски та скринінг:  в Одеській області карантинне ЗНО стартувало в усіх районах

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання стартувала сьогодні, 25 червня, в Одеській області. Учасники здають перший іспит – математику. 

Як повідомили ІзбірКому у пресслужбі Одеської ОДА, тестування розпочалося в усіх районах регіону, навіть в Ізмаїльскому, Подільському та інших, де спостерігається збільшення випадків інфікування коронавірусом. 

Раніше керівник Одеської облдержадміністрації Максим Куций повідомив, що обласна епідеміологічна комісія дала дозвіл на проведення зовнішнього незалежного оцінювання. В Одеській області підготували для тестування 330 пунктів.

Майже 76 тисяч випускників зможуть проходити ЗНО відповідно до запланованого розкладу. Виняток становлять лише ті діти, котрі контактували з хворими на COVID-19. 

Наразі до обов’язкових умов проведення ЗНО належить:
- температурний скринінг на вході до приміщення кожному учаснику ЗНО;
- відстань між дітьми під час іспиту - не менше 1,2 м;
- чергування медиків та правоохоронців на кожному пункті;
- наявність на пунктах захисних масок, антисептиків, термометрів та дезінфекторів поверхонь.

Нагадаємо, 12 червня під час брифінгу в Одеській обласній адміністрації директор департаменту освіти і науки Олександр Лончак повідомив, що при проходженні пробного ЗНО в абітурієнтів будуть вимірювати температуру та при ознаках захворювання відправляти додому, де вони змогли б роздрукувати матеріали випробування скласти тести та надіслати через особистий кабінет. Вочевидь Кабмін ухвалив своє рішення трохи пізніше ніж в ОДА дали брифінг. 

Фото: Кодимська РДА, поліція охорони в Одеській області

Поділитися