27 грудня 2020 р. 14:20

В Одесі протестувальники вирішили поки не ламати паркан біля пам'ятки архітектури

В Одесі протестувальники вирішили поки не ламати паркан біля пам'ятки архітектури

Група одеситів зібралися біля паркану, встановленого навколо будівлі дачі Маразлі на Лідерсовському бульварі, 13 та вимагають впустити їх на територію, щоб освідчитися, що пам'ятник архітектури не зносять.

На думку протестуючих навіть якщо будівельники не знесуть саму будівлі, роботи які будуть вестися призведуть до руйнування пам'ятника, а також оточення його іншими будівлями зменшить його культурну цікавість та призведе до занедбання. 

Окрім того на думку мітингувальників дозволу на будівництво тут багатоповерхівок взагалі неможна було надавати. 

Представниця забудовника в свою чергу заявила, що в компанії "Бульвар 1906" є не лише дозвіл на проведення робіт на цієї території, але й на встановлення паркану. Протестувальник вона пустити на територію відмовилася. Спочатку вона погодилася, однак не усіх, пояснюючи відмову тим, що це приватна територія, а потім взагалі, заявила, що в неї немає ключив. 

Між тим протестувальники викликали поліцію, бо в припаркованному біля мітингу автобусі спостерігали групу якихось людей, а також охорону на самій території. 

Як зазначив голова Одеського осередку організації "Автомайдан" Віталій Устименко усі ці групи чекали, що протестувальники будуть ламати паркан, але цього не сталося. 

В результаті протестувальники зазначили, що акція не буде одноразовою, а окрім того видання дозволу на будівництво оскарживатимуть в суді.  

Нагадаємо, у листопаді 2016 року члени громадської організації «Мій будинок Одеса» передали тодішньому голові Одеської обласної адміністрації Міхєїлу Саакашвілі список об'єктів культурної спадщини, які потребують підвищеної уваги з боку влади.

До того в жовтні 2016 року компанія «Гефест» знесла будівлю дачі Докса незважаючи на протести Міхеїла Саакашвілі та одеситів. 

Також в жовтні 2016 року будівельна компанія «Будова» знесла останній особняк дореволюційної споруди на Люстдорфської дорозі - особняк Костянтина Тіля (дачу Тіміо) на розі вулиці Костанді.

Поділитися