12 березня 2020 р. 20:25

В Одесі у приватному секторі почали роздавати сміттєві мініконтейнери

В Одесі у приватному секторі почали роздавати сміттєві мініконтейнери

Пілотний проєкт Департаменту міського господарства, який, за задумкою авторів, має вивести систему очищення приватного сектора Одеси на якісно новий рівень, стартував у Київському районі, на території ОСН «Чубаївка». 

Про це повідомили у пресслужбі департаменту. 

За інформацією департаменту, після завершення переговорів між департаментом, ОСН «Чубаївка», місцевими жителями та компанією «Союз», що обслуговує район, досягли згоди про масову закупівлю пересувних міні-контейнерів.

Такі баки отримає кожен господар домоволодіння, який має укладений договір на вивезення твердих побутових відходів та не має заборгованності. Два дні поспіль триває видача контейнерів під розпис – кожен з них має свій інвентарний номер. За два дні свої мінібаки отримали близько півсотні домоволодіннь, а загалом «Союз» у межах пілотного проекту закупив 300 баків.

«Ця новація має зробити процес збирання та вивозу сміття більш комфортним як для місцевих жителів, так і для компанії, адже баки пристосовані для опороженненя автоматичним способом. З іншого боку, зберігати сміття у герметичному контейнері значно легше: запах не розноситься, домашні або дикі тварини не зможуть дістатися вмісту бака, як це відбувається з пакетами. Крім того, ми відходимо від місць розміщення контейнерів як таких, а саме в цих локаціях і виникають звалища. Тепер кожен мешканець приватного сектора має слідкувати за територією, що примикає до його оселі. Сподіваємося, що це підвищить рівень свідомості громадян та в цілому покращить санітарний стан району», - відзначив виконуючий обов’язки директора департаменту міського господарства Дмитро Жеман.

Нагадаємо, про цей проєкт Дмитро Жеман  згадував в одному з недавніх видео-звернень.

ВІДЕО:Одеська міська рада

Поділитися