02 листопада 2020 р. 08:59

В Одесі горіла квартира в жилому комплексі на 25 поверсі

В Одесі горіла квартира в жилому комплексі на 25 поверсі

Загоряння в квартирі на 25 поверсі в житловому комплексі «Альтаїр», що на вулиці Люстдорфська дорога в Одесі сталось 1 листопада о 20:52.

Як повідомили у пресслужбі ДСНС України в Одеській області, рятувальники демонтували зачинені вхідні металеві двері на 25 поверх за допомогою бензоріза, після чого приступили до гасіння пожежі. Під час гасіння працівниками ДСНС в складі ланок газодимозахисної служби врятовано шість мешканців, які не могли самостійно покинути квартири у зв'язку з щільним задимленням.

Вогнеборці пожежу локалізували о 21:49 та ліквідували її о 22:14 на площі 52 квадратних метри. Внаслідок пожежі знищено майно на кухні та коридорі, пошкоджено майно в кімнатах. Загиблих та постраждалих немає.

До ліквідації пожежі пожежно-рятувальні підрозділи залучались за підвищеним номером виклику у складі 13 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 43 чоловіка особового складу.

Ймовірною причиною пожежі вважається порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електроплити.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року в Одесі з гори до низу вигорів елітний житловий комплекс, що на той момент будувався. Пізніше Державна архітектурно-будівельна інспекція опублікувала результати розслідування причин пожежі у висотці на Гагарінському плато. Зокрема, комісія встановила, що безпосередньо перед пожежею в житловому приміщенні 23-го поверху в будівлі №1 самовільно виконувалися роботи без будь-яких дозвільних документів. Невстановлені особи здійснювали роботи по гідроізоляції балкона. В результаті необережного поводження з вогнем виникла пожежа в східній частині даного балкона.

Нагадаємо також, що викладачка вищої математики та інформаційних дисциплін Ганна Бортюк і рятувальник Сергій Шатохін, які загинули під час пожежі в Одеському коледжі, посмертно удостоєні звання Героїв України.

Вогонь в Одеському коледжі спалахнув 4 грудня, та охопив майже чотири тисячі квадратних метрів. Останні тіла загиблих в результаті пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу витягли з-під завалів на місці трагедії о 6:45 12 грудня 2019 року і, таким чином, кількість жертв трагедії сягнула 16 людей.

Поділитися