01 лютого 2020 р. 10:28

В Одесі активісти знесли паркан на будівництві біля "Антарктики"

В Одесі активісти знесли паркан на будівництві біля "Антарктики"

Вчора, 31 січня, представники одеського осередку Національного корпусу знесли паркан, що встановили навкруги незаконної забудови, яка, на їхню думку, є незаконною, на території колишнього дитячого табору "Антартика".

"Документи на будівництво у забудовника відсутні. Зважаючи на те, що відповідно до Генерального плану, затвердженого Департаментом архітектури, ця територія позначена як зона рекреації, тут не може вестись ніяка забудова", - вважають у Нацкорпусі. 

Голова ПП "Національний корпус Сергій Варламов у своєму зверненні висунув вимоги. "Вимагаємо негайно припинити незаконне будівництво і залучити Могильникова до відповідальності. Купуючи тут квартиру ви ризикуєте втратити свої гроші. Є підстави вважати, що дане будівництво є будівельною пірамідою", - заявив він.

За словами голови міського ДАБК Олександра Авдєєва, Валентин Могильников має дозвіл тільки на підготовчі роботи, а не на будівницвто. Про це чиновник розповів у коментарі "Українській службі інформації". Нещодавно представники управління виходили на місце будівництва, проте їх не пустили на територію. За 10 днів інспектори планують вийти на повторну перевірку об'єкту.

Нагадаємо, торік у жовтні члени земельної комісії Одеської міськради дали згоду на забудову бази "Антарктика". Забудовником виступає депутат Татарбунарської районної ради Валентин Могильников

Перед цим віцемер Петро Рябоконь заявив, що вирубка дерев у цьому місці була "передчасною", а винного покарали штрафом у розмірі 385 тисяч гривень. Замовника зносу дерев на території колишнього табору "Антарктика" працівники муніципалітету встановили торік у березні. На той момент Валентин Могильников не мав жодних законних прав на цю ділянку. 

Поділитися