30 грудня 2020 р. 11:24

В мерії пообіцяли обговорити з головою ОДА місце для змагань вуличних гонщиків

В мерії пообіцяли обговорити з головою ОДА місце для змагань вуличних гонщиків

Одеський міський голова Генадій Труханов пообіцяв представникам руху автолюбителів «TheMOST» звернутися до голови Одеської обласної адміністрації Сергія Гриневецького щодо виділення ділянки для проведення перегонів та дрифту.

Таку обіцянку він дав під час зустрічі у мерії 29 грудня. 

Мер зазначив, що найліпший варіант - це територія на Шостому кілометрі Овідіопольської дороги, та запропонував гонщикам підготувати свої пропозиції, а також інформацію з технічними параметрами та вимогами до інфраструктури, на підставі яких будуть розглянуті й інші можливості організації автогонок на території міста та області. 

Між тим начальник управління патрульної поліції в Одеській області Олександр Гостищев підкреслив, що з повагою ставиться до професійного автоспорту і захоплень тисяч автолюбителів, але дотримується позиції, що в даному форматі рух «TheMOST» - це вуличні гонки, які проходять з порушеннями закону, заважають проїзду інших автомобілістів і піддають ризику людські життя.

«До патрульної поліції регулярно надходять дзвінки місцевих жителів. На локацію направляється по кілька патрульних машин, що не дозволяє повною мірою виконувати свої функціональні обов'язки на інших вулицях міста», - зазначив начальник управління патрульної поліції.

Нагадаємо, на вихідних Патрульна поліція Одеси вирішила вгамовувати вуличних гонщиків, які планували «закрити рік» великим заходом біля аеропорту, та це виявилося сюрпризом для водіїв та громадян. Коли любителі гострих вражень зрозуміли, що на звичному місці їм не покататись, вони вирішили зібратись на Привокзальній площі, через що в центрі міста створився великий затор, а поліції довелося застосувати силу. 

У понеділок 28 грудня Одеський міський голова Геннадій Труханов під час засідання оперативного штабу повідомив, що звертався до голови Одеської обласної адміністрації, коли ту посаду займав ще Максим Степанов та пропонував розглянути питання про виділення місця для перегонів, але невдало.  

Нагадаємо також, що загалом на загальнодержавних дорогах України за 10 місяців цього року сталося 3 тисячі 883 дорожньо-транспортних пригод, під час яких 948 людей загинули та 4 тисячі 819 травмувалися.

Поділитися