12 жовтня 2020 р. 15:24

В Одесі вчительку звільнили через буллінг учениці за тон та українську мову

В Одесі вчительку звільнили через буллінг учениці за тон та українську мову

Директорка гімназії №4 вирішила звільнити вчительку малювання за вчинення аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи. 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила керівниця департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич. 

Таке рішення директорка гімназії прийняла через публікацію аудіозапису конфлікту в групі «Батьки SOS» в соціальній мережі Facebook. Конфлікт виник через невдоволення вчительки відповіддю учениці українською мовою, а також вчительці не сподобався тон учениці. 

Вчителька лаяла дівчинку, яка забула альбом з малювання, і відповіла їй на українській мові. Тон, яким розмовляла учениця та українська мова викликали у вчительки обурення і вона почала привселюдно принижувати дитину. Викладачка заявила дітям, що дівчинка ставить себе вище всіх, спілкуючись українською мовою.


Нагадаємо, Одеський апеляційний суд залишив у силі вирок Ізмаїльського міськрайонного суда, який визнав вчительку з Ізмаїльської школи №11 Жанну Мунтян винною в буллінгу. 

В березні Ізмаїльский суд визнав вчительку Ізмаїльської школи №11 винною в буллінгу і оштрафував на 1 тис. 360 гривень, однак тоді повідомляли, що вона продовжує працювати в навчальному закладі, бо звільнити її могла лише директорка. Наразі і сама директорка тієї школи Лариса Куріс звільнена з посади саме через той випадок. 

Скандал за участю вчительки Жанни Мунтян загальноосвітньої школи №11 в Ізмаїлі виник наприкінці лютого цього року, коли кілька дітей 9-А класу, в якому вона була класним керівником, поскаржилися на те, що стосовно їх вчителька застосувала буллінг (образливо висловлювалася, висміювала в присутності інших, залякувала).

Поділитися