16 березня 2020 р. 20:49

В масках та не більше 10-20 пасажирів: одеська мерія ввела обмеження на транспорті

В масках та не більше 10-20 пасажирів: одеська мерія ввела обмеження на транспорті

Відзавтра, 17 березня, відповідно до звернення президента України та враховуючи рішення (Протокол № 3 від 16.03.2020) міської комісії з питань зниження ризику інфікування та попередження розповсюдження гострої респіраторної інфекції, спричиненої коронавірусом COVID-19, в м. Одесі починає діяти обмеження стосовно роботи громадського транспорту.

Про це повідомили у пресслужбі одеської мерії.

Відтепер у маршрутні таксі пускатимуть 10 пасажирів, а у трамваї, тролейбуси, автобуси, що працюють на міських маршрутах, не більше 20.

"Пасажири мають бути у засобах індивідуального захисту (масках)", - йдеться у повідомленні пресслужби.

Міська влада міста Одеси звернулася до одеситів з проханням не створювати масові скупчення людей та дотримуватися дистанції у 1-1,5 метри з метою попередження та недопущення поширення гострої інфекції СOVID-19 у місті.

Нагадаємо, вчора вночі, 15 березня, міський голова Одеси Геннадій Труханов підписав розпоряження про обмеження щодо роботи різних об'єктів в Одесі. А сьогодні ввечері президент України Володимир Зеленський звернувся до українців щодо ситуації з коронавірусом та заявив, що готується звернутися до Кабміну з проханням про певні зміни. Зокрема, у промові глави держави йшлося про обмеження кількості пасажирів у громадському транспорті.

Крім Одеси обмеження ввели ще в декількох містах регіону, зокрема, Теплодарі, Ізмаїлі, Кілії та Чорноморську.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися