06 липня 2020 р. 22:09

В колишньому притулку «Світанок» змінюють персонал та роблять ремонт

В колишньому притулку «Світанок» змінюють персонал та роблять ремонт

Служба у справах дітей Одеської обласної адміністрації змінює персонал Центру соціально-психологічної реабілітації дітей (колишній притулок «Світанок»), а також роблять в ньому ремонт.

Про це повідомив голова Одеської ОДА Максим Куций, який відвідав колишній притулок. 

Також, за його словами, в ОДА повністю переглянули виховний процес, а найближчим часом служба у справах дітей оголосить конкурс на посаду постійного керівника закладу.

«Найближчим часом служба у справах дітей оголосить конкурс на посаду постійного керівника закладу. Організовувати роботу з дітьми має лише той фахівець, який разом із високим професійним рівнем розуміє потреби дітей», - зазначив очільник Одеської області.

Наразі їм керує психолог Галина Миронюк. Зараз у центрі триває ремонт, облаштовуються гральні та навчальні зони, спальні кімнати. Ведеться робота з укладення декларацій з лікарнями для медичного обстеження дітей.

Нагадаємо, 11 червня відбулося підготовче судове засідання у справі за обвинуваченням двох виховательок Центру соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Одеської ОДА (колишній притулок «Світанок») в невиконанні професійних обов'язків щодо охорони життя та здоров'я неповнолітніх внаслідок недбалого ставлення до них. Під час зачитування обвинувального акта обидві жінки-виховательки визнали свою провину.

Нагадаємо також, що прокурори місцевої прокуратури №2 (Малиновський район Одеси) оголосили про підозру двом вихователькам обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей (колишній притулок «Світанок»).

У листопаді минулого року керівництво одеської поліції звільнило ювенального інспектора Хмельницького відділу Андрія Крецула, якого звинувачують у побитті вихованців обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей (колишній притулок «Світанок»).

Малиновський районний суд Одеси обрав запобіжним заходом для співробітників охоронного агентства «Центр», підозрюваного в катуваннях дітей, домашній арешт. Пізніше Малиновський районний суд визнав його винним і призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки. Однак, оскільки обвинувачений уклав угоду з прокурором, то суд звільнив засудженого від позбавлення волі і дав йому два роки умовного терміну.

Раніше співробітники правоохоронних органів обшукали офіси охоронного агентства «Центр», співробітників якого волонтери звинувачують в знущанні над підопічними Центру соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації ( «Світанок»).

Поліція почала розслідування за заявою однієї з вихованок Центр соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації, про нібито зґвалтування її волонтером Лучезаром Панфіловим.

Раніше співробітники Хмельницького райвідділу поліції в Одесі почали розслідування відносно співробітників комунального закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації». Співробітників центру підозрюють в неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей.

У вересні 2018 року голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов розпорядився звільнити з посади директора дитячого притулку «Світанок».

Скандал розгорівся на початку серпня коли в соціальній мережі Facebook була оприлюднена інформація, яка могла свідчити про застосування фізичної сили до вихованців дитячого притулку. В Одеській обласній адміністрації створили комісію, яка перевірила діяльність притулку.

Пізніше з посади усунули начальника служби у справах дітей, а на початку вересня посадовиця  взагалі звільнилася.

Поділитися