08 серпня 2020 р. 15:25

В Чорноморську обвалився ліфт з дитиною всередині

В Чорноморську обвалився ліфт з дитиною всередині

Вранці до служби порятунку "101" надійшов дзвінок про те, що в житловому будинку в м. Чорноморськ обірвався ліфт. Інцидент стався за адресою Віталія Шума, 6, повідомляє пресслужба Головного управління ДСНС України в Одеській області.

Після прибуття на місце виклику рятувальники встановили, що в дев'ятиповерховому житловому будинку обірвався ліфт з 3-го на 1-й поверх, в якому знаходилась дитина. Підрозділові ДСНС вдалося відчинити двері ліфту за допомогою шанцевого інструменту. Дитину віком приблизно 10 років, яка знаходилась всередині, було врятовано та передано батькам. Обставини події та особисті дані дитини встановлюються. Від ДСНС залучались 1 одиниця техніки та 5 чоловік особового складу. Обставини інциденту з'ясовуються.

Нагадаємо, в 2016 році в Одесі було модернізовано 260 та замінено 80 ліфтів, а в 2017 - замінено вже 400 і модернізовано 123 ліфти.

Нагадаємо, що в Одесі в минулому році до депутатів надходили скарги на погану роботу ліфтів після модернізації. В одному з випадків одесит скаржився, що ліфт після модернізації обвалився.

Нагадаємо, що в основному тендери на заміну ліфтів виграє "Одесліфт" компанії "Стальканат-Силур". Її засновником є колишній глава Одеської ОДА Володимир Немировський.

Поділитися