29 серпня 2020 р. 14:41

В Біляївці склали майже 40 адмінпротоколів на порушників карантину

В Біляївці склали майже 40 адмінпротоколів на порушників карантину

У зв’язку з погіршенням в Біляївці епідеміологічної ситуації, відповідно до рішення Державної комісії з питань техногенно-еклогічної безпеки та надзвичайних ситуацій, з 17 серпня в місті був встановлений червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 та в роботу введені чотири мобільні групи з контролю за дотриманням протиепідеміологічних обмежень. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області.

Порушення були виявлені під час проведення правоохоронцями превентивних заходів з контролю за дотриманням громадянами карантинних обмежень у торгівельних та розважальних закладах, пасажирському транспорті, закладах харчування, дошкільних навчальних закладах, на базарах тощо.

Повсякчас з усіма громадянами проводиться роз’яснювальна робота щодо дотримання безпечної дистанції, масочного режиму та забезпечення інших вимог Уряду та епідеміологів. 

«За результатами десятиденних перевірок на правопорушників було складено близько 40 протоколів за ст. 44-3 КУпАП, що передбачає штраф у розмірі до десяти тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Сюди входять чотирнадцять власників торговельних закладів, діяльність яких припинено, також два водія міського транспорту, які проігнорували заборони регулярних перевезень пасажирів, решта - продавці та відвідувачі закладів торговлі, які знехтували індивідуальними засобами захисту та наражали як себе, так і оточуючих на небезпеку. Поліцейські продовжують контролювати дотримання громадянами діючих карантинних обмежень», - повідомив т.в.о. заступника начальника Біляївського відділу поліції Максим Лойко

Нагадаємо, 13 серпня Державна комісія з питань техногенно-еклогічної безпеки та надзвичайних ситуацій оновила межі епідеміологічної небезпеки, включившив Одесу до "жовтої" зони, а Біляївку - до "червоної".

Нагадаємо, 27 серпня Кабінет Міністрів України оновив епідеміологічні межі Одеської області, включивши до "червоної" зони небезпеки Ізмаїл.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Про те, як жили українці впродовж весни, які зміни до законодавства ухвалювалися читайте у матеріалі Хроніка коронавірусу в одеському регіоні, Україні та світі.

Поділитися