09 вересня 2020 р. 18:22

В акваторії річки Дунай стартували українсько-румунські навчання Riverine-2020

В акваторії річки Дунай стартували українсько-румунські навчання Riverine-2020

Спільне навчання Військово-Морських Сил України та Військово-Морських Сил Румунії Riverine-2020, яке проводиться вже третій рік поспіль, починаючи з 2018 року, розпочалося в Ізмаїлі Одеської області.

Крім корабельно-катерних груп, від українських та румунських ВМС до відпрацювання спільних заходів залучаються й підрозділи Морської охорони Державної прикордонної служби України та Прикордонної поліції Румунії.

Керівництво навчання ставить за мету максимально ефективно натренувати та підготувати багатонаціональні корабельно-катерні тактичні групи до проведення операції з безпеки на річці Дунай. Під час навчання усі тактичні елементи відпрацьовуватимуться за стандартами НАТО.

Особливістю цьогорічного навчання стане відпрацювання завдань з бойового тралення окремих ділянок акваторії річки Дунай та навчання з протиповітряної оборони з відбиття повітряного нападу противника в специфічних умовах річкової навігації. Ці навчально-бойові заходи проведуть у межах навчання вперше.

Нагадаємо, в серпні остаточне планування та погодження сил та засобів, а також складових елементів навчань «Riverine-2020» відбулося у режимі відеоконференції.

Українсько-румунські навчання «Riverine» започатковано за двосторонньою ініціативою української та румунської сторони та вперше проведено у 2018 році.

Поділитися