04 лютого 2020 р. 08:25

Уряд збільшує виплати прийомним родинам

Уряд збільшує виплати прийомним родинам

Міністерка соціальної політики Юлія Соколовська відвідала Одеську область з робочим візитом, та повідомила, що у 2020 році Уряд збільшив також розмір грошового забезпечення прийомним батькам та батькам-вихователям із 70 до 100% від прожиткового мінімуму.

У грошовому еквіваленті це - додаткові 630 грн щомісячно.

«Наша мета така: кожна дитина повинна виховуватися у сім’ї чи у формі виховання, наближеній до сімейної. Уже з 2020 року збільшено виплати дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, які знаходяться в дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях і в сім’ях патронатних вихователів з 2 до 2,5 прожиткових мінімумів. В абсолютних цифрах це збільшення виплат мінімум на 1 тис. 100 грн на місяць. У випадках дітей з інвалідністю – збільшення склало із 2 до 3,5 прожиткових мінімумів, що дорівнює майже 3 тис. грн на місяць», — підкреслила Юлія Соколовська.

Система інтернатних установ в Одеській області, як і в Україні в цілому, до сьогодні залишається практично нереформованою і продовжує функціонувати за нормами і правилами, закладеними багато десятиліть назад і давно застарілими.

Як повідомили у відповідь на запит ІзбірКом в обласному департаменті освіти і науки, всього в області функціонує 31 заклад інтернатного типу з цілодобовим змістом, з них 28 відносяться до обласної комунальної власності.

Поділитися