27 лютого 2020 р. 08:31

Уроки медичної грамотності проведуть у всіх школах Одеської області

Уроки медичної грамотності проведуть у всіх школах Одеської області

Керівник Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций розпорядився провести у школах Одещини заняття з медичної грамотності.

Як повідомили у пресслужбі ОДА, перше з них вже провели в Одеській школі для дітей з порушеннями слуху.  На занятті дітям розповіли, як вберегти себе від інфекції та як поводитися, аби не заразити грипом та застудою інших людей.

Педагоги мовою жестів пояснили учням, що таке коронавірус, та як захиститися від нього. У наступні два тижні такі заняття проведуть у всіх школах Одещини. Інформаційна кампанія триватиме до 13 березня.

Нагадаємо, раніше голова Одеської обласної адміністрації Максим Куций узгодив з медиками регіону додаткові заходи для недопущення проникнення коронавірусу у регіон. 

Нагадаємо також, що  співробітники Одеського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України зафіксували летальний випадок через ускладнення грипу в Одесі.

Депутати Одеської міськради виділили 1 мільйон 620 тисяч гривень на закупівлю засобів індивідуального захисту для міських лікувально-профілактичних закладів - респіраторів, захисних масок, окулярів, костюмів і комбінезонів.

Раніше лікарі-епідеміологи санітарно-карантинного відділу в Одеському порту почали піддавати медичному огляду членів екіпажів суден, що прибувають в порт. Дані дії проводяться в рамках превентивних заходів проти зараження коронавірусів 2019 nCoV.

Співробітники служби охорони здоров'я одеського ринку «Сьомий кілометр» провели навчання з виявлення заражених коронавірусів.

Поділитися