03 червня 2020 р. 22:18

Відкриють кафе та запустять літаки: з 5 червня на українців чекають чергові пом'якшення карантину

Відкриють кафе та запустять літаки: з 5 червня на українців чекають чергові пом'якшення карантину

Кабінет міністрів України вважає за можливе дозволити з 5 червня працювати закладам громадського харчування, а також поновити авіаційне сполучення по країні з 5 червня, а в інші країни, що відкрили аеропорти для рейсів з України - з 15 червня.

Таке рішення Кабмін ухвалив на засіданні сьогодні, 3 червня.

Зокрема кафе можуть приймати відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів. 

З 5 червня особам старше 60 років дозволяється не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції.

Дозволяється проведення релігійних заходів у приміщенні за умови перебування не більше однієї особи на п'ять квадратних метрів. 

Також дозволено проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, у віддаленому режимі, а також ухвалення рішення про умовну акредитацію освітніх програм без проведення або з частковим проведенням акредитаційної експертизи до 1 вересня 2020 року.

Здійснення перевезень пасажирів легковими автомобілями дозволятиметься в кількості до п'яти осіб включно з водієм (без урахування дітей віком до 14 років).

У разі невідповідності епідемічної ситуації в регіоні показникам для послаблення заходів протягом трьох днів поспіль, регіональна комісія ТЕБ і НС зобов’язана зібратися позачергово та скасувати послаблення деяких карантинних обмежень.

Нагадаємо, з 11 травня в Україні почали знімати перші обмеження і перейшли до концепції адаптивного карантину. Однак сам карантин продовжили до 22 травня.

Нагадаємо також, що Кабінет міністрів України дозволив роботу дитячих садків з понеділка, 25 травня. Також планувалося відкрити метро в тих містах, де це дозволяє епідеміологічна ситуація.

Поділитися