13 грудня 2020 р. 13:09

Україна вперше очолила Дунайську комісію

Україна вперше очолила Дунайську комісію

Посла України в Угорщині Любов Непоп обрали головою Дунайської комісії таким чином Україна вперше за 70 років членства очолила цю організацію

Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ. 

«Вперше за 70 років членства Україна очолила Дунайську комісію. Головою на 2021-2023 роки обрана наша пані посол в Угорщині Любов Непоп. Головування України є визнанням авторитету нашої держави в регіоні, спрятиме її євроінтеграції та економічному розвитку», - зазначив міністр Дмитро Кулеба.

Дунайська Комісія – міжнародна міжурядова організація, заснована Конвенцією про режим судноплавства на Дунаї, підписаною в м. Белград 18 серпня 1948 року.

Основними цілями діяльності Дунайської комісії є забезпечення і розвиток вільного судноплавства на Дунаї для торговельних суден під прапорами усіх держав відповідно до інтересів і суверенних прав держав-учасників Бєлградської конвенції, а також зміцнення і розвиток економічних і культурних зв’язків цих держав між собою і з іншими країнами.

Членами Дунайської комісії є Австрія, Болгарія, Угорщина, Німеччина, Молдова, Росія, Румунія, Сербія, Словаччина, Україна і Хорватія.
Наша держава набула членства в Дунайській Комісії у 1949 році.

Нагадаємо, виконуючий тоді обов'язки голови Одеської обласної адміністрації Сергій Паращенко в травні минулого року підписав розпорядження про виділення коштів Департаменту інвестицій, міжнародного та міжрегіонального співробітництва ОДА.

Поділитися