18 серпня 2020 р. 14:48

Україна та Румунія восени проведуть традиційні спільні навчання на Дунаї

Україна та Румунія восени проведуть традиційні спільні навчання на Дунаї

Остаточне планування та погодження сил та засобів, а також складових елементів навчань «Riverine-2020», які відбудуться восени на Дунаї, відбулося у режимі відеоконференції.

Як повідомляють у Державній прикордоній службі, представники українського та румунського штабів навчань цьогоріч діятимуть в межах свого національного контингенту, відпрацювання навчальних елементів також буде максимально ізольованим: висадка оглядових груп, рятування людини за бортом, надання першої допомоги, – всі контактні елементи – виключно в межах національних сил.

Водночас, маневри корабельно-катерного складу, протиповітряна оборона корабля в специфічних умовах річкової навігації, забезпечення безпеки цивільного судноплавства, робота тральної групи та інші безконтактні завдання відпрацьовуватимуться у звичайному режимі.

Від Морської охорони Державної прикордонної служби до навчань «Riverine-2020» залучатиметься корабельно-катерний склад Ізмаїльського загону Морської охорони.

В липні вони брали участь у багатонаціональних навчаннях «Sea Breeze – 2020»

Українсько-румунські навчання «Riverine» започатковано за двосторонньою ініціативою української та румунської сторони та вперше проведено у 2018 році.

Нагадаємо, Ізмаїльській загін Морської охорони створено у 2019 році Кабінетом міністрів. 

Поділитися