22 січня 2020 р. 09:40

Аудитори вважають, що у Затишанській селищній раді безпідставно виплачували премії керівництву

Аудитори вважають, що у Затишанській селищній раді безпідставно виплачували премії керівництву

Працівники Південного офісу Держаудитслужби проводили плановий державний фінансовий аудит Затишанської селищної об’єднаної територіальної громади Захарівського району Одеської області, і через виявлені значні фінансові порушення вирішили перевірити ще й селищну раду.

Як повідомили у пресслужбі офісу, під час ревізії аудитори встановили, що 1 січня 2017 року по 30 листопада 2019 року у Затишанській селищній раді працівникам виплачували не передбачені положенням про преміювання щоквартальні премії та премії до святкових дат, а також щомісячні премії заступнику голови селищної ради без відповідних рішень ради.

Премія селищного голови становила 35 тис. грн. Як наслідок, на безпідставні премії витрачено 663 тис. грн та зайво перераховано 146 тис. грн єдиного соціального внеску.

Окрім того, працівникам селищної ради за період з 1 червня 2017 року по 31 грудня того ж року нарахували надбавки за інтенсивність праці та виконання особливо важливої роботи без наявності відповідних розпоряджень селищного голови та які на цей період законодавчо не були передбачені. Сума виплат таких надбавок, включаючи сумарну надбавку у розмірі 8 тис. грн селищному голові, становила 176 тис. грн, на яку зайво перераховано єдиного соціального внеску в сумі 39 тис. грн.

Загалом працівники сільради, на думку аудиторів, безпідставно отримали 1 мільйон 200 тисяч гривень. 

У листопаді минулого року знайшли порушення у Одеській ТЕЦ майже на шість мільйонів.

Поділитися