03 лютого 2020 р. 11:33

У Татарбунарському районі відмовилися демонтувати радянську символіку на в'їзді до села Вишневе

У Татарбунарському районі відмовилися демонтувати радянську символіку на в'їзді до села Вишневе

Співзасновник проєкту "Декомунізація. Україна" Вадим Поздняков звернувся до Татарбунарської РДА із проханням демонтувати серп та молот, які встановлені на в'їзді до села Вишневе, що на території Татарбунарського району. Проте чиновники відмовили йому у цьому. Громадський діяч опублікував відповідь Татарбунарської РДА на сторінці проєкту у Facebook.

"Унікальна за своєю недолугістю і цинізмом відповідь мені прийшла від Татарбунарської РДА, що на Одещині", - пише автор допису. У самій відповіді, яку надіслали чиновниик Позднякову, йдеться про те, що жителі села у повсякденні постійно користуються серпом та молотом і з повагою ставляться до цих знарядь праці. Крім того, свою відмову в РДА мотивують тим, що до постаменту колись свою руку приклав місцевий художник та майстер "в знак відбудови нашої країни після голодомору та Другої світової війни". А літні люди, які складають найбільшу кількість жителів села, з повагою ставляться до історичної пам'яті.

"Дане питання було винесене на позачергову сорок першу сесію сьомого скликання Вишнівської сільської ради, та вирішено відмовитися від демонтажу даної пам'ятки", - підсумував у відповіді т. в.о. заступника голови Татарбунарської РДА Геннадій Чебан.

 

Поділитися