13 січня 2020 р. 17:22

У Роздільній відбувся четвертий Різдвофест

У Роздільній відбувся четвертий Різдвофест

Одне з головних християнських свят, що знаменує народження Ісуса Христа у Віфлеємі, роздільнянці традиційно відзначили фестивалем вертепів. З давнім різдвяним обрядом цьогоріч до Роздільної приїхали 25 колективів.

IV районний фестиваль вертепів та колядницьких колективів «З Різдвом Христовим» відбувся у Роздільній 11 січня. Він почався із вранішньої урочистої ходи о 10 годині, а продовжився на центральній площі міста, біля міської ялинки.

Організатори фестивалю — Роздільнянська міська рада та Роздільнянська РДА, очільники якої — Валерій Шовкалюк та Наталя Бараненко, привітали учасників, що з’їхалися з усього району. Вони наголосили на тому, що попри різноманіття традицій святкування Різдва Христового, не слід забувати, що це, в першу чергу, сімейне свято, яке варто відзначати у затишному колі рідних та близьких. 

Кожен з колективів, що взяли участь у фестивалі, отримав у дарунок різдвяний кошик з соком, вином, калачем та іншими смачними продуктами. Під час виступів працювали намети, в яких можна було  безкоштовно випити чаю та скуштувати канапки.

Серед інвесторів свята, крім Роздільнянської міської ради — СП «Вітмарк – Україна» ТОВ, ПАТ «Одеський консервний завод дитячого харчування», чиї підприємства розташовані на території району.

Поділитися