26 березня 2020 р. 10:33

Торік в Одесі від падіння дерев та інших речей постраждали понад 200 автівок, а з початку 2020-го – майже 140

Торік в Одесі від падіння дерев та інших речей постраждали понад 200 автівок, а з початку 2020-го – майже 140

За даними ГУ НП в Одеській області, торік в Одесі від падіння гілок, дерев, та інших випадків постраждали 227 автівок. А від початку 2020 року по 16 березня – 139.

Таку відповідь отримав ІзбірКом на свій запит з ГУ НП в Одеській області.

Сильний вітер час від часу приносить Одесі чимала лиха: падають дерева, обриваються лінії електромереж, підтопленими стають деякі вулиці міста. Нерідко під час негоди страждає і автотранспорт одеситів. 

Найчастіше автівки страждали від падіння дерев та гілок, частин будівель, рекламних щитів та конструкцій, будівельних матеріалів. Рідше причиною пошкодження автівок були деталі тролейбусів, дроти, лід, електроопори, а в одному із випадків транспортний засіб був пошкоджений внаслідок вибуху асфальту.

Найбільше випадків пошкоджень автівок внаслідок падіння різних предметів зафіксували у Приморському районі. Торік тут постраждали 130 транспортних засобів. Найменше випадків – 22 – у Суворовському районі Одеси. 

Як повідомили у поліції, за результатами розгляду матеріалів рішення про відкриття кримінальних проваджень не приймалися. 

З питань щодо відшкодування завданої шкоди у подібних випадках потерпілі мають провести експертну оцінку ступеню пошкодження власного автотранспорту, а після цього звернутися до відповідних органів влади.

Також у поліції надали рекомендації на випадок, якщо внаслідок падіння гілок, дерев, електроопор та інших речей буде пошкоджений автомобіль. Якщо, не було попередження про шторм, власник пошкодженої автівки має викликати поліцію для складання протоколу та акту огляду місця події.Перш за все, до приїзду поліції, нічого не можна торкатися, по можливості треба обгородити місце події. Оцінку ступеню пошкодження має зробити незалежна експертиза. Також потрібно взяти у гідрометцентрі довідку, що у день події не було оголошення про шторм. 

«Надалі ви повинні зрозуміти, чи відома вам відповідальна організація, та чи готова вона понести відповідальність та оплатити ваші витрати.  Якщо організація невідома, ви повинні звернутися зі скаргою до районної адміністрації, вимагаючи знайти винного. Якщо організація, не може оплатити ваші витрати, подавайте позов до суду», - радять у ГУ НП Одещини.

Нагадаємо, наприкінці лютого на Одещині вирувала негода, під час якої штормовий вітер повалив десятки дерев у різних районах Одеси. Від падіння дерев та рекламних конструкцій постраждали і автівки.
 

Поділитися