31 липня 2020 р. 19:29

Тимчасовим прокурором Одеської області став колишній працівник Офісу генпрокурора

Тимчасовим прокурором Одеської області став колишній працівник Офісу генпрокурора

Генеральна прокурорка України Ірина Венедиктова наказала призначити тимчасово виконуючим обов'язки прокурора Одеської області Вадима Веніславського, що перед тим працював заступником начальника департаменту в Офісі генерального прокурора

Відповідний наказ прокурорка підписала 28 липня. 

Вадим Веніславський народився 2 вересня 1975 року.

У 2000 році закінчив Національну юридичну академію України ім. Ярослава Мудрого. Роботу в органах прокуратури розпочав у 2000 році на посаді помічника прокурора Маневицького району Волинської області.

За час роботи в органах прокуратури працював прокурором, старшим прокурором та начальником відділів прокуратури Волинської області, прокурором Луцького району Волинської області, заступником прокурора Волинської області, начальником відділу  Генеральної прокуратури України, заступником начальника департаменту Офісу Генерального прокурора.

З 28 липня 2020 року – перший заступник прокурора Одеської області.

Національне агенство з питань протидії корупції оприлюднило декларацію людини з фамілією, ім'ям та прізвищем, що повністю співпадають з даними прокурора. 

В декларації є дві квартири в Луцьку що належать дружині Веніславського, будинок (164 кв.м) та земля (908 кв. м) у Заборолі Луцького району Волинської області. Квартира в Польщі у спільній власності з дружиною. Дружині також належать: земельна ділянка (1200 кв. м) в Небіжці Ківерцівського района Волинської області, житловий будинок (96,4 кв. м) та земельна ділянка у Пульмо Шацького району Волинської області та нежитлові приміщення в Луцьку.

Також жінка володіє автомобілями: Lexus RX350 2012 року випуску і Skoda Octavia 2002 року випуску. Вадиму Веніславському нажить 50% ТОВ "Спецкомунтех", а дружина 31,19% ТОВ "Венагро". 

У 2019 році дохід від відчуження нерухомого майна у Вадима Веніславського сягнув 1 млн 85 тис. грн, а в дружини - 1 млн 520 тис. грн. Ще 817,5 тисяч жінка прокурора отримала від підприємницької діяльності. 

Нагадаємо, 28 липня Генеральна прокурорка України Ірина Венедиктова підписала наказ про звільнення з посади прокурора Одеської області Максима Вихора.

Раніше Генпрокуратура оприлюднила підсумки атестації прокурорів за результатами співбесід, які проводились 20 червня. Прокурор Одеської області Максим Вихор і його заступник Роман Гончаров атестацію не пройшли.

Експрокурор Одеської області Максим Вихор подав адміністративний позов до одинадцятої кадрової комісії з атестації прокурорів. Прокурор вимагає визнати рішення комісії протиправним і скасувати його.

Нагадаємо,  30 вересня минулого року тодішній генеральний прокурор України Руслан Рябошапка підписав наказ про призначення прокурора Одеської області замість звільненого Олега Жученко, ним став Максим Вихор - колишній співробітник управління СБУ в Одеській області.

Поділитися