13 жовтня 2020 р. 16:29

Територіальній громаді Одеси вимагають повернути землі на Великому Фонтані вартістю понад 8 мільйонів

Територіальній громаді Одеси вимагають повернути землі на Великому Фонтані вартістю понад 8 мільйонів

Одеська місцева прокуратура № 1 звернулась до Господарського суду Одеської області з позовами в інтересах Одеської міської ради про витребування з незаконного володіння підприємством земельних ділянок площею 0,08 га на березі Чорного моря.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області. 

З’ясовано, що землю виведено з комунальної власності поза волею Одеської міської ради, оскільки відповідного рішення про передачу земельних ділянок радою не приймалось.

При цьому, громадянин, будучи обізнаним про скасування його права власності на землі за рішенням суду, уклав фіктивні договори дарування з дружиною, на підставі яких ділянки перейшли у власність останньої.

Надалі, на підставі актів приймання-передачі, нова власниця внесла зазначені земельні ділянки до статутного фонду приватного підприємства, засновником та власником якого була. 

Вартість цих земель становить понад 8 млн гривень.

«Підставою для подання позову стало порушення інтересів держави, яке полягає в незаконному позбавленні територіальної громади міста Одеси належних їй на праві власності земельних ділянок», - зазначили в прокуратурі.

Нагадаємо, слідчий суддя Приморського районного суду задовольнив клопотання Віталія Матвєєва - адвоката головного редактора ІзбірКому Валерія Болгана, та визнав постанову поліції про закриття справи за заявою журналіста щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів з боку працівників «Муніципальної варти». 

Нагадаємо також, що рішенням Київського районного суду Одеси задоволено позов Одеської місцевої прокуратури №1 та витребувано з незаконного володіння пансіонат «Борей» по проспекту Свободи в Одесі площею 660 квадратних метрів вартістю понад 11 мільйонів гривень, який є державною власністю.

Поділитися