16 вересня 2020 р. 16:44

Територіальній громаді Одеси повернули земельну ділянку вартістю більше 3 мільйонів

Територіальній громаді Одеси повернули земельну ділянку вартістю більше 3 мільйонів

Суд поновив право власності територіальної громади на земельну ділянку вартістю майже 3,5 мільйони гривень та площею 2 тисячі 220 квадратних метрів по вулиці Виїзній у Малиновському районі міста.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області. 

Встановлено, що громадською організацією зазначена ділянка фактично використовувалась для здійснення господарської діяльності, шляхом надання послуг із паркування та зберігання транспортних засобів мешканцям району. При цьому, жодні документи, підтверджуючі правомірність користування вказаною ділянкою, у громадської організації відсутні.

Враховуючи, що земля вибула з комунальної власності в обхід встановленої законодавством процедури та за відсутності рішення уповноваженого органу, місцевою прокуратурою пред’явлено позов до Господарського суду Одеської області про витребування вказаного майна на користь територіальної громади Одеси, який судом задоволено.

Нагадаємо, Господарський суд Одеської області задовольнив позовні вимоги Одеської місцевої прокуратури №4, що стосуються земель рекреаційної зони «Гідропарк «Лузанівка»».

Нагадаємо також, що прокуратура планує подати позови до суду з вимогою розривання договорів оренди, штучних ділянок пляжів в Аркадії. Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області. 

Військова прокуратура Одеського гарнізону Південного регіону України у серпні поточного року здійснила вступ у справу за позовом приватної будівельної компанії до Південного управління капітального будівництва Міністерства оборони України, як замовника будівництва, про зобов`язання виконати умови договору щодо організації роботи з прийняття до експлуатації багатоквартирного житлового комплексу з підземним паркінгом та адміністративною будівлею на Італійському бульварі в Одесі.

 

Поділитися