21 вересня 2020 р. 17:20

Судновласник Delfi подав позов до суду через прибирання танкеру

Судновласник Delfi подав позов до суду через прибирання танкеру

Судновласник Delfi подав позов до суду за те, що затонулий ще в 2019 році танкер підняли з моря і вивезли з Одеси.

Про це у ТСН. Сніданок повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

За його словами, танкер був повністю ржавий, без одного борту, з дірками. А сама операція по демонтажу судна була дуже важкою.

«На жаль, так співпало, що власник, який ще й займався контрабандою палива, нічого не зробив за дев'ять місяців, щоб підняти судно. Більше того, він заважав і подав позов, щоб нічого не робити з цим судном. Я переконаний, що це пов'язано з політичною грою, бо за цим власником стоїть той, хто фінансує опозиційні сили на півдні України», — заявив Владислав Криклій.

Роботи з евакуації танкера тривали рівно місяць: почали 10 серпня, а закінчили 10 вересня. Судно доправили до Чорноморської акваторії. Там його розмістили до фінального рішення суду. 

Нагадаємо, судно Delfi, яке сіло на мілину поблизу одеського пляжу ще 22 листопада 2019 року, нарешті вдалось транспортувати у напрямку міста Чорноморськ. 

Загальна сума збитків внаслідок витікання забруднюючих речовин з танкеру Delfi, що до 10 вересня, знаходився на хвилеломі пляжу в Одесі, складає 16,3 тисячі доларів США, тобто близько 453 тисячі гривень. 

Танкер Delfi, що 293 дні пролежав на хвилеломі пляжу «Дельфін» в Одесі, вранці 10 вересня відбуксирували в порт Чорноморська.

Господарський суд Одеської області наклав арешт на майно компанії-судновласника Mister Drake PC - танкер Delfi, який поки що знаходиться на пляжі «Дельфін». 

В серпні Господарський суд Одеської області відмовив Адміністрації морских портів України в клопотанні про арешт танкеру Delfi та стягнення з судновласника 2 мільйони 355 тисяч гривень.

Нагадаємо також, що компанія-судновласник танкеру Delfi звернулася до суду з клопотанням про заборону Адміністрації морських портів вчиняти будь-які дії з судном. 

Поділитися