10 листопада 2020 р. 10:35

Суд закрив справу про натовп у День міста

Суд закрив справу про натовп у День міста

Приморський суд Одеси закрив справу щодо притягнення до адміністративної відповідальності директорки Департаменту культури та туризму Одеської міської ради Тетяни Маркової за порушення правил щодо карантину людей.

Як йдеться в постанові, за відсутності події та складу адміністративного правопорушення.

У суді вирішили, що в матеріалах справи немає фактичних даних, які б підтверджували вину директорки департаменту культури.

Зокрема, в протоколі не зазначено, як саме Тетяна Маркова порушила правила, встановлені Кабінетом міністрів України. У протоколі також не вказані свідки вчинення чиновником порушення, немає їх письмових пояснень.

Роздруківки фото суд визнав неналежними доказами.

Також суд зазначив, що відповідно до розпорядження мера №688 від 17 серпня, стежити за дотриманням правопорядку в місцях святкових заходів 2 вересня мали департамент муніципальної безпеки і поліція. Реагувати на порушення правопорядку серед відвідувачів концерту, вважає суддя, - прямий обов'язок співробітників поліції.

Нагадаємо, 14 вересня Одеський міський голова Геннадій Труханов звинуватив Міністерство охорони здоров'я України та керівництво країни в цілому у використанні подвійних стандартів при оцінці діяльності місцевої влади в боротьбі з COVID-19. 

Перед тим поліція почала кримінальне провадження в Одеській області через натовп у День міста в Одесі. Тоді правоохоронці повідомили, що організатори свят повинні понести адміністративне покарання у розмірі 170 тис. грн, а в разі, якщо епідеміологічне розслідування встановило б причинно-наслідковий зв'язок між цими святкуваннями і збільшенням кількості хворих коронавирусной інфекцією або смертністю від цієї хвороби - було б відкрито кримінальне провадження.

3 вересня Міністр охорони здоров'я Максим Степанов звинуватив міську владу в Одесі в створенні небезпечної для здоров'я людей ситуації під час святкування Дня міста.

Поділитися