18 серпня 2020 р. 15:34

Суд закрив провадження стосовно протиправного використання 100 га землі в Одеській області

Суд закрив провадження стосовно протиправного використання 100 га землі в Одеській області

Господарський суд Одеської області задовольнив клопотання прокуратури Одещини про закриття провадження у справі за позовом про визнання недійсним договору про спільний обробіток землі, укладеного між навчальним закладом у Миколаївському районі та підприємством, про повернення земельної ділянки площею 100 га вартістю 8,5 млн грн постійному користувачу.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області.

Як зазначили у відомстві, клопотання було подане оскільки під час судового розгляду суб’єктом господарювання протиправне використання землі припинено та її реально повернуто навчальному закладу.

Нагадаємо, що зазначена земля перебуває на праві постійного користування у навчально-виховному комплексі та виділена закладу для ведення підсобного сільського господарства.

У грудні минулого року директор навчального закладу уклав договір з підприємством про спільний обробіток землі. Встановлено, що вказаний договір є удаваним, оскільки сторони уклали його з метою приховання іншого правочину - договору оренди землі. Тобто, мова йде про фактичну передачу землі в оренду без будь-яких на те правових підстав.

Нагадаємо також, що головному інженеру з технічного нагляду, колишньому тимчасово виконуючому обов’язки голови селищної ради Затоки та директору будівельної компанії оголошено про підозри.

Поділитися